ICGEB stipendije za doktorska i postdoktorska istraživanja




ICGEB stipendije za doktorska i postdoktorska istraživanja

Međunarodni centar za genetski inženjering i biotehnologiju (ICGEB) kroz “Arturo Falači” programa stipendiranja (The Arturo Falaschi Fellowship Programme) nastavlja da pruža podršku naučnicima iz zemalja članica ove organizacije, među kojima je i Crna Gora.

Program stipendiranja odnosi se na doktorska i postdoktorska istraživanja u dijelu prirodnih nauka u naučnom okruženju svjetske klase. Rok za podnošenje aplikacija za stipendije za doktorske studije je 31. mart 2021. godine dok je za postdoktorske studije 31. mart 2021. i 30. septembar 2021. godine.

ICGEB, sa sjedištem u Trstu, osnovan je u okviru zajedničkog sistema Ujedinjenih nacija, kao Centar uspješnosti za istraživanje i treninge u oblasti molekularne biologije. Posvećen je rješavanju nekih od ključnih problema koji se tiču zdravlja, ishrane, poljoprivrede, životne sredine i industrijskog razvoja. Pored Trsta, ICGEB laboratorije nalaze se i u Nju Delhiju i Kejptaunu a posjeduje i mrežu preko 41 povezanih centara širom svijeta čije su istraživačke aktivnosti koordinisane što pruža mogućnost za razvoj mobilnosti.

Važnost članstva u jednom ovakvom centru za Crnu Goru i njene naučnike je izuzetna, s obzirom na činjenicu da su laboratorije ICGEB-a jedne od najboljih u svijetu, a sve zemlje članice i njeni naučnici imaju pun pristup uz mogućnost usavršavanja i istraživanja.

Više detalja o ovom programu stipendiranja možete naći na zvaničnoj stranici centra: https://www.icgeb.org/activities/fellowship/

Nacionalna kontakt osoba za saradnju Crne Gore sa ICGEB-om (ICGEB Liaison Officer):
dr Jelena Zindović
Biotehnički fakultet (Univerzitet Crne Gore
)

e-mail: jelenazindovic@yahoo.com
tel: 020/268-716



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.