Učešće rukovodioca projekta MONUSEN na okruglom stolu u okviru EMRA 2023




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

EMRA 2023, radionica o pomorskoj robotici i njenoj primjeni, koju organizuje Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu ( UNIZG-FER),  započela je  U utorak, 20. juna 2023. godine, u tvrđavi Sv. Ivana u Šibeniku.

Jedan od posebno značajnih događaja na EMRA 2023 je okrugli sto posvećen problemima u okviru projekata WIDERA, na kojem je učestvovao prof. dr Igor Radusinović, rukovodilac projekta MONUSEN. Učešće rukovodioca projekta MONUSEN na okruglom stolu ima za cilj informisanje donosilaca odluka i predstavnika zakonodavnih tijela o potencijalu podvodnih senzorskih mreža u Jadranskom regionu i na širem području Evrope. Gospođa Adeline Kroll iz Generalnog direktorata za istraživanje i razvoj Evropske komisije (UEC DG R&D) je bila moderator diskusije.

U okviru dvodnevnog konferencijskog programa, biće održano od 20 do 25 predavanja, uključujući debate i prilike za umrežavanje.

Posjetiocima će se i u srijedu, 21. juna 2023. godine, prezentovati aktuelne istraživačke inicijative koje finansira Evropska unija, kao i prezentacije industrije i krajnjih korisnika. Tokom dvodnevnog programa posjetioci imaju priliku da posjete izložbeni prostor i prisustvuju demonstriranju tehnologije i opreme.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.