Uspješno održan prvi onlajn sajam zapošljavanja na Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Da studije nisu samo edukativni proces, već i period kada počinju prve aktivnosti na povezivanju sa budućim poslodavcima pokazuje i  prvi onlajn sajam zapošljavanja „Dan plave karijere“. Sajam su organizovali predstavnici Studentske organizacije Pomorskog fakulteta Kotor u saradnji sa Pomorskim fakultetom i Karijernim centrom Univerziteta Crne Gore.

Na sajmu je učestvovalo preko 80 učesnika, privrednih subjekata i studenata. Među predstavnicima poslodavaca bili su predstavnici kompanija Porto Montenegro, Luštica Bay, Portonovi, Lazure Hotel & Marina, Una Montenegro, Pomorski saobracaj DOO, A+ yachting, Bora Marine Sevices, NorMonte,BSM, MSC Montenegro, V. Ships Crew Croatia.  

Sajam je organizovan sa ciljem da da prostora predstavnicima privrednog sektora koji zapošljavaju mlade diplomirane studente Pomorskog fakulteta Kotor, ali i srednjoškolce sa diplomama koje se vezuju za pomorsku djelatnost, da predstave svoje kompanije. Oni su predstavili i strategije zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima, karakteristike otvorenih radnih pozicija i ono po čemu su oni upravo budući izbor mladih koji traže posao.

Studenti su na sajmu, u razgovoru sa predstavnicima privrednog sektora,  predstavili znanja i kvalifikacije koje ih čine konkurentnim na tržištu rada. Imali su prilike da postave pitanja i iskažu svoje interesovanje za predložena radna mjesta, bilo da je riječ o radnoj praksi, sezonskom, pripravničkom radu ili zaposlenju. 

Predstavnici Studentske organizacije Pomorskog fakulteta Kotor su istakli da im je čast i zadovoljstvo što su na ovaj način inicirali saradnju sa predstavnicima pomorske industrije koji zapošljavaju diplomirane studente pomorstva, kao i agencijama za posredovanje pri zapošljavanju studenata sa pomorskim zvanjima. Očekuje se da jedan ovako uspješan projekat postane tradicija i da broj učesnika bude još veći. U nadi da će ovaj sajam uroditi velikim brojem sklopljenih ugovora o radu ili bar probnim radom, SO Pomorskog fakulteta Kotor zahvaljuje se i ovim putem svim učesnicima i poziva sve zainteresovane privrednike i studente da uzmu učešće na narednom sajmu.

 

Povezane vijesti: 
https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1271/objava/112236-sajam-zaposljavanja-onlajn-dan-plave-karijere 

Najava aktivnosti, TV Prva:

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.