Dodatni „korona“ ispitni rok produžen u periodu od 12. do 22. jula




Dodatni „korona“ ispitni rok produžen u periodu od 12. do 22. jula

Na sjednici Senata kojom je predsjedavao v.f. rektora prof. dr Vladimir Božović, usvojen je izmijenjen Akademski kalendar za studijsku 2020/21. kojim se dodatni „korona“  ispitni rok produžava i predviđen je za period od 12. do 22. jula.

Na istoj sjednici donijete su odluke o izboru u akademsko zvanje 20 kandidata (po biltenima UCG br. 525, 526, 527 i 529), dok su dva kandidata reizabrana. Članovi Senata razmatrali su referate za izbor u akademska zvanja na deset organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore i to na: Fakultetu likovnih umjetnosti, Medicinskom fakultetu, Filozofskom fakultetu, Filološkom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Fakultetu dramskih umjetnosti, Građevinskom fakultetu, Metalurško-tehnološkom fakultetu i Muzičkoj akademiji.

Na istoj sjednici, usvojeni su i prijedlozi o imenovanju recenzentskih komisija za razmatranje konkursnog materijala i pisanje izvještaja za oblasti: Menadžment i marketing i Kvantitativna ekonomija na Ekonomskom fakultetu; Montenegristika-Crnogorska i južnoslovenske književnosti i Opšta književnost i teorija književnosti na Filološkom fakultetu; Organska hemija i biohemija na Prirodno-matematičkom fakultetu; Elektroenergetski sistemi i Računarstvo na Elektrotehničkom fakultetu; Biohemija biljaka, Biohemija životinja i Fiziologija biljaka na Biotehničkom fakultetu: Fizička hemija na Metalurško-tehnološkom fakultetu i Urbanističko planiranje i projektovanje i Arhitektonsko projektovanje na Arhitektonskom fakultetu.

Dalje, imenovana je i Komisija za praćenje inauguracionog predavanja kandidata po Biltenu UCG br. 530 i 533, za oblast Industrijski inženjering na Mašinskom fakultetu.

Kada je riječ o u realizaciji postupka za sticanje akademskog naziva doktor nauka, razmotreni su prijedlozi organizacionih jedinica za 17 kandidata, nakon čega su donijete odluke: o imenovanju mentora, ocjeni podobnosti doktorske teze i kandidata, imenovanju komisija, ispunjenosti uslova i izvještajima komisije za ocjenu doktorske disertacije.

Članovi Senata usvojili su prijedloge organizacionih jedinica po Internom oglasu za studijsku 2021/22. godinu od 01.06.2021. Takođe, Senat je usvojio i Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o formiranju Komisije za sprovođenje postupka izbora jednog predstavnika akademskog osoblja sa akademskim zvanjem iz oblasti društvenih nauka, kao i Prijedlog Odluke o pokretanju postupka za izbor jednog predstavnika akademskog osoblja sa akademskim zvanjem iz oblasti društvenih nauka na upražnjeno mjesto u V sazivu UO UCG.

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula

https://www.in4s.net/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula/

https://www.cdm.me/drustvo/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula/

https://www.aktuelno.me/crna-gora/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula/

https://volimpodgoricu.me/najcitanije/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula

https://mnemagazin.me/2021/06/24/ucg-produzen-dodatni-korona-ispitni-rok/

https://www.portalanalitika.me/clanak/ucg-korona-ispitni-rok-predviden-za-period-od-12-do-22-jula

https://kodex.me/clanak/235816/dodatni-korona-ispitni-rok-produzen-u-periodu-od-12-do-22-jula

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.