IN MEMORIAM




IN MEMORIAM

Sa tugom smo primili vijest da je preminula mr Neda Vukotić, dugodišnja profesorica Više pomorske škole i Fakulteta za pomorstvo u Kotoru.

Mr Neda Vukotić rođena je 2. decembra 1939. godine u Mostaru.

Elektrotehnički fakultet je završila u Zagrebu 19. novembra 1966. godine i stekla zvanje diplomirani inžinjer elektrotehnike. Zvanje magistra elektrotehnike, smjer elektrostrojarstvo stekla je 29. oktobra 1982. godine  takođe na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu.

Uvažena profesorica Vukotić je svoj radni vijek provela na Višoj pomorskoj školi u Kotoru, kasnije Fakultetu za pomorstvo,  najprije kao saradnik, a zatim kao predavač i profesor  više škole  na predmetima Brodska elektrotehnika, Osnovi elektrotehnike i drugim srodnim predmetima.

U toku svog rada, bila je rukovodilac katedre za elektrotehniku i rukovodilac odsjeka iz oblasti brodske elektrotehnike (Radio-telegrafski odsjek, Odsjek za pomorske komunikacije i automatiku i odsjeka Pomorska elektrotehnika).

Bila je omiljena među studentima i kolegama. Nenametljiva, tiha, izrazito kulturna i savjesna, tačna, revnosna u svojim nastavnim obavezama, plijenila je jednostavnošću, ali i velikim znanjem i stručnošću koje je nesebično prenosila generacijama studenata. Veliki broj studenata je zahvaljujući njenom predanom radu stekao dobro znanje iz brodske elektrotehnike koje im je kasnije na brodovima  naših i svjetskih kompanija bilo od velikog značaja za rad i napredovanje. Danas, nakon dugog niza godina, naši bivši studenti, sada već iskusni pomorci koji su stekli najveća zvanja, prilikom susreta sa članovima našeg kolektiva sa posebnim uvažavanjem pominju profesoricu Nedu.

Pamtićemo cijenjenu profesoricu Nedu Vukotić koja je svojim znanjem i radom postavila temelje brodske elektrotehnike prvo na Višoj pomorskoj školi, a zatim i na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru.

Neka joj je vječna slava i hvala joj.

Komemoracija povodom smrti mr Nede Vukotić biće održana u utorak, 30. novembra 2021. godine u amfiteatru fakulteta sa početkom u 11h časova.

 

Povezane vijesti:

Održana komemorativna sjednica povodom smrti mr Nede Vukotić

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.