Onlajn predavanje o životu i radu Nikole Tesle




Onlajn predavanje o životu i radu Nikole Tesle

Nikola Tesla je imao preko stotinu registrovanih patenata u SAD. Za njegov rad su govorili „kad bi se isključili iz industrije Teslini rezultati rada, industrija bi stala, gradovi bi bili neosvijetljeni, fabrike bi bile mrtve...“.

Pozivamo vas da u četvrtak, 23. decembra 2021. godine, u 13h, preko Zoom linka prisustvujete onlajn predavanju o životu i radu Nikole Tesle i jednom od njegovih najvažnijih pronalazaka.

Predavanje će održati prof. dr Miroslav Bjekić, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, koji se u okviru uže naučne oblasti elektroenergetika posebno bavi električnim mašinama i elektromotornim pogonima. Prof. Bjekić je autor brojnih simulacionih obrazovnih računarskih programa, među kojima oni koji se odnose na pronalaske Nikole Tesle zauzimaju posebno i značajno mjesto.

Tokom ovog predavanja će biti dat prikaz Teslinog najplodotvornijeg peroda rada krajem 19. vijeka. Sve će biti ilustrovano video zapisima snimljenim na replikama opreme sa kojom je Tesla radio i podržano udaljenim eksperimentima, simulacionim programima i animacijama koje su kreirane na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku Univerziteta u Kragujevcu.

 

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/79706784577?pwd=YUIzbXBZTTcrd3c4c05KYXRITkVjQT09 

Meeting ID: 797 0678 4577

Passcode: eYTNh7

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.