Potpisan Ugovor o saradnji sa kompanijom MSC Montenegro




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U skladu sa relevantnim aktima Univerziteta Crne Gore i specifičnom prirodom i zahtjevima pomorskog obrazovanja konkretno, neki od osnovnih ciljeva petogodišinje Strategije razvoja Pomorskog fakulteta Kotor podrazumijevaju unapređenje praktičnih oblika nastave i povezivanje sa privrednim subjektima iz oblasti „plave ekonomije“. U skladu sa tim, 22. marta 2022. godine, potpisan je još jedan značajan Ugovor o saradnji sa renomiranom kompanijom od posebnog regionalnog značaja. MSC Montenegro ogranak je čuvene kompanije Mediterranean Shipping Company sa sjedištem u Švajcarskoj, koja danas predstavlja jednog od lidera u svijetu pomorske industrije.

MSC Montenegro bavi se logističkim operacijama vezanim prevashodno za teretni transport koji se realizuje preko Luke Bar. Pomorski fakultet Kotor ima zadovoljstvo i privilegiju da već godinama razvija i unapređuje uspješnu saradnju sa ovom kompanijom. U prilog tome govori i činjenica da je izvršni direktor ove kompanije za Crnu Goru, mr Dalibor Pelević, ujedno i student doktorskih studija Pomorskog fakulteta Kotor, koji već godinama rado dijeli svoja praktična znanje i iskustva sa svojim mlađim kolegama.

Rezultat ove saradnje danas je krunisan i zvaničnim Ugovorom o saradnji koji su za ugovorne strane potpisali gospodin Pelević ispred kompanije MSC Montenegro i dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Špiro Ivošević. Osnovne odredbe Ugovora odraz su spremnosti ugovornih strana da kroz različite oblike edukativne, poslovne i projektne zajednički rade na postizanju obrazovnih i poslovnih rezultata od obostranog interesa. Predviđeni oblici saradnje uključuju obogaćivanje nastavnih baza Fakulteta i praktične nastave studenata u skladu sa Programom stručne prakse, čime se studentima omogućuje sticanje dodatnog i vrijednog praktičnog iskustva kao potpore teoretskom dijelu nastave.

Uz sve benefite i realizaciju postavljenih ciljeva koje saradnja sa svjetski renomiranim kompanijama donosi za Pomorski fakultet Kotor, posebno je zadovoljstvo i najveće priznanje kada se u menadžmentu tih kompanija nađu i alumnisti Fakulteta koji su spremni da nesebično pruže pomoć i podršku svojim mlađim kolegama i koji doprinose ukupnom kvalitetu i renomeu obrazovnog procesa na čijem konstantnom unapređenju zajednički radimo.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.