Predstavljanje agencije „Lučić Marine Services d.o.o.“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Kako je i najavljeno, u ponedjeljak, 9. maja 2022. godine od 16 časova, na Pomorskom fakultetu Kotor predstavljena je agencije za posredovanje pri zapošljavanju pomoraca „Lučić Marine Services d.o.o.“. Prezentacija je u najvećoj mjeri bila posvećena studentima završne godine osnovnih studija Nautika i pomorski saobraćaj, Brodomašinstvo i Pomorska elektrotethnika. Osim njih, najavljena prezentacija izazvala je i pažnju studenata čak i prve godine studija Nautike i pomorskog saobraćaja, kao i studenata master studija studijskog programa Pomorske nauke. 

Uvod u prezentaciju dala je prodekanica za razvoj i inovacije, prof. dr Tatijana Dlabač, koja je, za one koji ga već ne poznaju, predstavila kapetana Bora Lučića, vlasnika agencije, naglasivši pritom dugogodišnju uspješnu saradnju koju Fakultet i studenti Pomorskog fakulteta Kotor ostvaruju sa kapetanom Lučićem. 

U okviru jednosatne prezentacije, kapetan Lučić predstavio je aktivnosti Agencije, ali i zahtjeve koje savremena pomorska industrija postavlja pred budući pomorski kadar, naročito na početku njihove karijere. Nakon prezentacije, kapetan Lučić je odgovarao na pitanja studenata, a zatim su studenti imali priliku i da se oprobaju u simuliranom razgovoru za posao. 
Ideja prezentacije bila je povezivanje studenata sa profesionalcima iz struke i predstavnicima privrede, naročito u smislu njihove bolje pripremljenosti za prvi ukrcaj i početak pomorske karijere. I ovom prilikom zahvaljujemo kapetanu Lučiću na dobroj volji i posvećenosti koju uvijek pokazuje u odnosu na buduće kolege. Nadamo se da će održana prezentacija biti samo jedna u nizu predstavljanja agencija i drugih privrednika iz oblasti plave ekonomije i njihovog povezivanja sa studentima i alumnistima Pomorskog fakulteta Kotor.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.