Održana prezentacija agencije MonteCrew i kompanija Epsilon i Naftomar




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U četvrtak, 2. juna 2022. godine u amfiteatru Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, predstavljene su agencija MonteCrew iz Bara  i kompanije Epsilon Ellas i Naftomar. Vlasnik agencije MonteCrew i dugogodišnji saradnik Pomorskog fakulteta Kotor, gospodin Bojan Mijović odnedavno je uspostavio saradnju sa grčkom kompanijom Epsilon Ellas koja se bavi pružanjem usluga ekipiranja i obuka za veliki broj poznatih svjetskih kompanije u devet svjetskih zemalja, od kojih je jedna i kompanija Naftomar. Epsilon opslužuje više od 500 brodova zapošljavajući preko 6.000 pomoraca i organizuje i održava obuke za više od 1.000 pomoraca na mjesečnom nivou.

Aktivnosti kompanije, naročito u pogledu saradnje sa kompanijom Naftomar, predstavio je njen vlasnik, gospodin Gregory C Galanakis. Konkretan cilj kompanije jeste ulazak na crnogorsko pomorsko tržište rada i povezivanje diplomiranih i studenata završnih godina Pomorskog fakulteta Kotor sa kompanijom Naftomar u smislu stvaranja kvalitetnog budućeg oficirskog kadra za brodove za prevoz tečnog naftnog gasa (Liquid Petroleum Gas, skr. LPG) kojima kompanija Naftomar raspolaže. Više detalja o kompaniji i konkretnom programu zapošljavanja i obuka kadeta dao je kapetan Jad Gamraoui, direktor operacija i zapošljavanja. Naftomar Shipping and Trading Company ima više od 50 godina iskustva i tradicije u distribuciji naftnih derivata i LPG operacija.  

Nakon održanih prezentacija, predstavnici kompanija Epsilon and Naftomar odgovarali su na mnogobrojna pitanja prisutnih studenata i drugih gostiju, a zatim su obišli Pomorski fakultet Kotor, upoznali se sa njegovim istorijatom, aktivnostima i raspoloživim resursima. Najavljeni su budući kontakti i posjete Fakultetu u smislu daljeg informisanja studenata u vezi sa LPG industrijom i njenim konkretnim zahtjevima i potrebama, kao i obukama koje kompanija Naftomar u tom smislu nudi kadetima i oficirima.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.