Delegacija Pomorskog fakulteta Kotor posjetila privredne subjekte i fakultete u Bosni i Hercegovini




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, u sastavu: prof. dr. Špiro Ivošević, dekan, prof. dr. Tatijana Dlabač, prodekan za razvoj i inovacije,  dr. Sead Cvrk, rukovodilac studijskog programa Brodomašinstvo, mr Vera Kapetanović, rukovodilac sistema kvaliteta i spec. Đorđe Nedeljkov su od 5-6. 9. 2022. godine posjetili partnerske institucije visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini i privredne subjekte koji svoje proizvodne aktivnosti plasiraju na pomorskom tržištu.

Našu delegaciju je u ponedeljak, 5.9.2022. godine na Saobraćajnom fakultetu u Sarajevu primio prof. dr Amel Kosovac, dekan, doc.dr. Alem Čolaković, prodekan za nastavu i studentska pitanja i doc.dr. Ahmed Ahmić, prodekan za naučno – istraživački rad. Ovom prilikom su razmotrene mogućnosti međusobne saradnje u dijelu zajedničkih projekata, nastavnih programa, studijskih posjeta kao i učešća na konferenciji KIMC 2022 koju naš Fakultet organizuje krajem novembra ove godine.

U sklopu posjete Bosni i Hercegovini naša delegacija je imala priliku da posjeti kompaniju “Kristal” u Vitezu koja u sklopu svoje proizvodnje ima i prozore za nautička plovila, kao i kompaniju “Danubis” koja proizvodi jahte. Gospodin Nikola Franjić, vlasnik firme „Kristal“, sa svojim timom nas je upoznao sa specifičnim zahtjevima kompanije u pogledu ispunjavanja zahtjeva Klasifikacionih društava, tehnološkim procesima i proizvodnim kapacitetima. Istakao je da je posebna pažnja posvećena upravljanju ljudskim resursima i odabiru stručnih i kompetentnih kadrova.

Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici je naša delegacija posjetila u utorak, 6.9.2022, godine gdje ih je primio prof. dr Ibrahim Plančić, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, predsjednik Organizacionog odbora Konferencije Održavanje 2022, prof. dr. Nusret Imamović, prodekan za naučnoistraživački rad i međunarodnu saradnju i član OO Konferencije,  dr. Darko Petković, predsjednik Naučnog i programskog odbora Konferencije,  prof. dr. Fuad Hadžikadunić predsjednik Organizacionog odbora Konferencije, prof. mr Emir Đulić – sekretar Konferencije. U sklopu razmjene iskustava i saradnje i konačnog dogovora oko organizacije 7. Naučno-stručne konferencije Održavanje 2022 koja će se održati u Budvi od 12-16. septembra 2022. godine, kao i Kotoru i Tivtu. U sklopu formalnih aktivnosti upriličena je konferencija za medije na kojoj su prezentirani glavni ciljevi konferencije i planirane aktivnosti. U sklopu posjete, domaćini su nas upoznali sa prostornim kapacitetima, laboratorijama i opremom na Fakultetu. Dogovorene su aktivnosti u pogledu razmjene master studenata i zajedničke aktivnosti u sklopu istraživanja studenata master i doktorskih studija. Gostujuća predavanja i pripreme zajedničkih bilateralnih i međunarodnih projekata, kao i samoevaluacije u sklopu upravljanja kvalitetom su bile posebno analizirane i razmatrane.

Povezane vijesti:

Crna Gora domaćin naučno-stručne konferencije „Održavanje 2022“

Mašinski fakultet UNZE s partnerskim fakultetima organizira naučno-stručnu konferenciju

Zenički Mašinski fakultet 7. naučno-stručnu konferenciju održat će u Budvi

Fakultet za saobraćaj i komunikacije, Univerzitet u Sarajevu

Univerzitet u Sarajevu

Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore posjetili Fakultet za saobraćaj i komunikacije



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.