Dekan Ivošević pozvao učesnike konferencije "Održavanje 2022“ na okrugli sto PFK-a




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sedma po redu konferencija pod nazivom „Održavanje 2022“ svečano je otvorena u amfiteatru „Akademije znanja“ u Budvi, 13. septembra. Organizator konferencije je Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici, a suorganizatori ovog naučnog skupa su partnerski fakulteti: Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore, Inženjerski fakultet Harran Univerziteta Şanlıurfa u Turskoj, Mašinski fakultet Univerziteta u Mariboru, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu te Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Konferencija je priređena u hibridnom formatu, tako da autori i ostali prijavljeni učesnici mogu da prate prezentacije i učestvuju u diskusijama ličnim prisustvom ili u onlajn formatu.

Predsjedavajući prvog dana konferencije bili su prof. dr Darko Petković ispred Mašinskog fakulteta u Zenici, prof. dr Špiro Ivošević, dekan Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, i prof. dr Fuad Hadžikadunić, takođe sa Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Osim predsjedavajućih, pozdravnim govorima prisutnima su se obratili i dekani partnerskih institucija, kao i prof. dr Rade Ratković u ime domaćina.

Prof. Ivošević poželio je dobrodošlicu svim učesnicima i pozvao ih da budu gosti Pomorskog fakulteta Kotor u četvrtak, 15. septembra, kada će se na Pomoskom fakultetu Kotor održati i okrugli sto na temu “Potencijali za dualne studije u održavanju i jaču saradnju s privredom”.  

Okrugli sto će se organizovati u okviru projekta DUALSCI – „Jačanje kapaciteta za implementaciju dualnog obrazovanja u sektoru visokog obrazovanja u BiH“ i okupiće veliki broj relevantnih predstavnika poslovne i akademske zajednice iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope.

Nakon uvodnog dijela, radni dio Konferencije nastavljen je predstavljanjem stručnih referata autora iz Crne Gore, Turske, Srbije, Australije i Albanije, a zatim i prezentacijama drugih prijavljenih i prihvaćenih radova, koji će u ukupnom broju od nešto više od 60 radova biti objavljeni u okviru Zbornika Konferencije, kako je to bio slučaj i prethodnih godina.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.