Održano gostujuće predavanje gospodina Nikole Novakovića, osnivača i direktora arhitektonskog studija „ENFORMA“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Osnivač i izvršni direktor arhitektonskog studija „ENFORMA“, gdin Nikola Novaković održao je 31.10.2022. godine gostujuće predavanje na Pomorskom fakultetu Kotor, u okviru  predmeta „Projekt menadžment“ (predmetni nastavnik: doc. dr Ranka Krivokapić).

Nikola Novaković, dobitnik je brojnih nagrada, ali i međunarodnih priznanja, od kojih se mogu istaći sljedeće:

Prva nagrada za najbolji objekat u Crnoj Gori 2012, Cemex Award Montenegro - objekat Vila u Stolivu; III mjesto na Internacionalnom takmičenju XXI Cemex Building Award u Meksiku, 2012. godine, u kategoriji Održiva arhitektura i kategoriji Housing, u izboru od 635 radova iz cijelog svijeta - za objekat Vila u Stolivu; prva nagrada u kategoriji Enterijer na II Salonu Crnogorske arhitekture za objekat Vila Monja u Ljutoj/ Kotor; Specijalna nagrada na II salonu Crnogorske arhitekture za poslovni objekat Entext; Specijalna nagrada na III salonu Crnogorske arhitekture za objekat NEST na Njegušima; I nagrada u kategoriji Enterijer na 20-om međunarodnom Salonu arhitekture u Novom Sadu, za objekat Vila Monja u Ljutoj/ Kotor; I nagrada u kategoriji Enterijer BABu u Beogradu 2017. godine za objekat Vila Monja u Ljutoj/ Kotor; II nagrada u kategoriji Arhitektura na BABu u Beogradu 2017. godine za objekat Entext u Kotoru; Nagrada 5* za najbolji stambeni kompleks na međunarodnom arhitektonskom takmičenju European Property Awards održanom 2013. godine u Londonu za stambeni kompleks Acacia Hills u Đenovićima.

Uvaženom gostujućem predavaču, pripala je i nagrada Inženjerske komore za najboljeg crnogorskog arhitektu 2013, (najmlađi i posljednji laureat), veliki broj nagrada na međunarodnim, pozivnim i nacionalnim konkursima.

Kroz prizmu svog bogatog iskustva, gdin Novaković je studentima Master studija, smjera Menadžment u pomorstvu i logistika, ukazao na značaj projekt menadžera u oblasti arhitekture  kao i na nove standarde poslovanja kroz inovacije i stručnost.

Predavanje je bilo interaktivnog tipa, uz dijalog između predavača i studenata. Studenti su izrazili veliko interesovanje, te postavljali veoma interesantna pitanja na koja je predavač davao stručne i zanimljive odgovore.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.