PFK ugostio predstavnike Univerziteta u Granadi i italijanskih univerziteta Konzorcijuma UniAdrion




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Univerzitetu Crne Gore organizovana je međunarodna nedjelja obuke za akademsko i administrativno osoblje „International Staff Week” u saradnji sa Univerzitetom u Granadi (Španija) 20-24.03.2023. godine i italijanskim univerzitetima u okviru Konzorcijuma UniAdrion u periodu 27– 31.03.2023. godine.

Dio programa obuhvatio je i posjetu Pomorskog fakulteta Kotor. Naime, 22.03.2023. godine predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor ugostili su osoblje sa Univerziteta u Granadi, a 28.03.2023. godine predstavnike univerziteta iz Italije.

Dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Špiro Ivošević uputio je toplu dobrodošlicu kolegama sa evropskih univerziteta i putem prigodne prezentacije upoznao prisutne sa istorijom Fakulteta, studijskim programima, projektnim aktivnostima, infrastrukturnim kapacitetima, ali i sa turističkim i kulturnim atraktivnostima grada Kotora i Crne Gore.

U okviru ove posjete, prof. dr Danilo Nikolić - rukovodilac Centra za istraživanja, inovacije i preduzetništvo, prezentovao je program međunarodne interdisciplinarne ljetnje škole pod nazivom „Održivi razvoj jahting i kruzing industrija“ koja će  biti organizovana u periodu od 3. do 8. jula 2023. godine na Pomorskom fakultetu Kotor. Ovom prilikom upućen je poziv kolegama i njihovim studentima da uzmu učešće u ovoj aktivnosti koja je jedan od održivih rezultata projekta Erasmus+ CBHE „Jačanje internacionalizacije na univerzitetima u Crnoj Gori kroz efikasno strateško planiranje (IESP)“.

Nakon inspirativnih prezentacija, dr Miroslav Vukičević, rukovodilac Centra za obuku pomoraca Pomorskog fakulteta Kotor i Petar Mustur, student demonstrator predstavili su nautički i brodomašinski simulator, gdje su kroz interakciju sa gostima i simulaciju prenijeli specifičnu atmosferu sa broda.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.