Učešće studenata Pomorskog fakulteta Kotor na 4.međunarodnoj konferenciji Zaštita okoliša Republike Hrvatske - ZORH




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Pomorskog fakulteta Kotor, Univerziteta Crne Gore, uspješno su učestvovali na 4.međunarodnoj konferenciji Zaštita okoliša Republike Hrvatske - ZORH, koja je održana u Splitu, 20. i 21. aprila 2023.godine, u organizaciji studenata Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Ova konferencija imala je za cilj okupiti studente, naučnike i stručnjake iz prakse koji se bave zaštitom okoline i sprječavanjem zagađenja, kako bi razmijenili znanja, iskustva i ideje, te time doprinijeli očuvanju okoline i održivom razvoju.

Dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof.dr Špiro Ivošević, pozdravio je sve prisutne učesnike ZORH konferencije prilikom otvaranja i izrazio zadovoljstvo što je Pomorski fakultet Kotor imao priliku biti jedan od suorganizatora ovog događaja.

Studenti svih nivoa studija Pomorskog fakulteta Kotor, Ivan Mraković, Nemanja Pudar, Lazar Mrdović, Balša Drašković, Petar Mustur, Nikola Jelić, Dino Jonuz, Milan Radan i Marko Rašković su izlagali radove i učestvovali na poster sekciji.

Ovogodišnja ZORH konferencija bila je izvanredno organizovana, a atmosfera je bila prijateljska i inspirativna. Studenti su se predstavili u najboljem svjetlu, što je dovelo do razvijanja odlične saradnje sa kolegama sa Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Spltu.

Studenti Pomorskog fakulteta Kotor su pozvali svoje kolege sa Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Spltu da posjete Kotor i učestvuju na trećoj Kotor International Maritime Conference (KIMC 2023), koja će biti održana u novembru ove godine.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.