Svečani prijem brucoša Pomorskog fakulteta Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nakon završenih upisnih rokova i sa prvim danom akademske 2023-2024 godine, na Pomorskom fakultetu Kotor juče je priređen i svečani prijem nove generacije studenata ovog Fakulteta. Brucošima su se obratili predstavnici rukovodstva Fakulteta: dekan, prof. dr Špiro Ivošević, prodekanica za nastavu, prof. dr Milena Dževerdanović Pejović, i prodekanica za razvoj i invoacije, prof. dr Tatijana Dlabač. Istovremeno je najavljena skora smjena rukovodstva u okviru koje će, zbog isteka mandata, mjesto rukovodioca Fakulteta od aktuelnog dekana Ivoševića, preuzeti prof. dr Tatijana Dlabač.

Prilikom pozdravnih i uvodnih govora, studentima se ukratko predstavio Fakultet, aktivnosti i ciljevi ove visokoškolske ustanove, te su se dale neke osnovne smjernice u pogledu studiranja na Univerzitetu Crne Gore i Pomorskom fakultetu Kotor i u vezi sa akademskim integritetom.

Prisutnim studentima četiri studijska programa: Nautika i pomorski saobraćaj, Brodomašinstvo, Pomorska elektrotehnika i Menadžment u pomorstvu i logistika, obratili su se kratko i ostali prisutni profesori i svi zajedno iskazali zadovoljstvo dočekom nove generacije studenata, kojima su čestitali na odabiru i poželjeli puno uspjeha i ličnog zadovoljstva tokom studiranja na ovoj visokoškolskoj instituciji koja obrazuje kadar za međunarodno pomorsko tržište.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.