Posjeta predstavnika univerziteta Bonn-Rhein-Siegn Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru posjete Univerzitetu Crne Gore, delegacija Univerziteta primijenjenih nauka Bonn-Rhein-Siegn iz Njemačke boravila je danas na Pomorskom fakultetu Kotor. Delegaciju bonskog Univerziteta činili su: prof. dr Jürgen Bode, potpredsjednik za međunarodne odnose i diverzitet,  dr Wang Yi, direktorica Međunarodne kancelarije, Janina-Domenica Wörmann, koordinatorka za projekat TOFI and partnerstva, prof. dr Rainer Herpers, profesor računarskih nauka i naučni direktor Insituta računarskih nauka, prof. dr Michael Sauer, profesor socijalnih politika i rukovodilac dodiplomskog programa „Održive socijalne politike“, Christine Freitag, Rukovoditeljka projekta za digitalizaciju i internacionalizaciju studija, i Jurica Volarević ispred Odsjeka za socijalne politike i socijalnu sigurnost. Delegaciju iz Bona predvodili su prof. dr Irena Orović, prorektorica Univerziteta Crne Gore za istraživanje, i prof. dr Srđan Stanković sa Elektrotehničkog fakulteta. U ime Pomorskog fakulteta Kotor, goste su dočekali dekanica, prof. dr Tatijana Dlabač, prodekanica za međunarodnu saradnju, prof. dr Senka Šekularac Ivošević, i prodekanica za razvoj i komunikaciju, doc. dr Zorica Đurović.

Nakon kratkog predstavljanja i upoznavanja, gostima je održana prezentacija o Pomorskom fakultetu Kotor i međunarodnoj saradnji, a zatim su imali priliku da obiđu i da se upoznaju sa fakultetskim simulatorima, Laboratorijom za arheologiju pomorstva i Centrom za istraživanje, inovacije i preduzetništvo.  

U prijateljskom sastanku, govorilo se o mogućnostima i oblastima potencijalne buduće saradnje u smislu zajedničkih projekata, mobilnosti studenata i zaposlenih, te saradnje sa privredom i pripravničkih programa. S obzirom na multidisciplinarni karakter studija i istraživačkih aktivnosti na Pomorskom fakultetu Kotor, bilo je riječi o konkretnim oblastima, kao štu su računarske nauke i inženjerske studije, u okviru kojih bi se u najskorije vrijeme mogle pokrenuti zajedničke aktivnosti i istraživački projekti, naročito u okviru programa ERASMUS+, u okviru kojega su obje institucije već uveliko aktivne.

Nakon relativno kratke i dinamične posjete, dalja komunikacija vodiće se po pitanju konkretnih zajedničkih aktivnosti i međusobnih posjeta, te potpisivanja sporazuma za ERASMUS+ progam razmjene.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.