Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesori, saradnici i laboranti Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore, boravili su u Beogradu, Republika Srbija od 22-25. oktobra 2023. godine gdje su posjetili 66. Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji se ove godine organizuje od 21-29. oktobra. Delegaciju Pomorskog fakulteta Kotor, činili su prof. dr Špiro Ivošević, doc. dr Stevan Kordić, dr Sead Cvrk, mr Draško Kovač, mr Ilija Knežević, Đorđe Nedeljkov i Saša Kuč.

U ponedeljak, 23. oktobra, predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor posjetili su Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu. Na Mašinskom fakultetu dočekali su ih profesori dr. Nikola Momčilović, dr. Aleksandar Simić i dr. Milan Kalajdžić. Tokom posjete, delegacija je imala priliku da obiđe Katedru za brodogradnju i upozna se s njihovim resursima i radom. Nakon obilaska, dekan Mašinskog fakulteta, prof. dr Vladimir Popović, srdačno je primio predstavnike Pomorskog fakulteta Kotor, čime je naglašena važnost saradnje između institucija.

Delegacija Pomorskog fakulteta Kotor je u utorak, 24. oktobra, posjetila 66. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Na Sajmu su imali priliku da posjete izložbeni prostor firme Fluks Trade, gdje su se sastali s gospodinom Vladimirom Dojčilovićem. Tokom susreta, razgovarali su o mogućnostima buduće nabavke opreme i unaprijeđenju laboratorija Pomorskog fakulteta Kotor, što predstavlja značajan korak prema unaprijeđenju obrazovnog procesa na fakultetu.

Tokom puta u Beograd, predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor su imali priliku da obiđu neke od kulturno-istorijskih spomenika u regionu. Posjetili su Husein-pašinu džamiju i Manastir Svete Trojice u Pljevljima, te Manastir Mileševa u blizini Prijepolja, čime su dodatno obogatili svoje iskustvo i razumijevanje bogate kulturne baštine ovih krajeva.

Delegacija fakulteta ostvarila je važne kontakte, razmijenila iskustva i postigla dogovore o budućim saradnjama.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.