Potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između Pomorskog fakuleta Kotor i ŠOSMO „Vida Matjan“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nakon dugogodišnje uspješne saradnje koju Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore ima sa Školom za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“, danas je ta saradnja i formalizovana u vidu Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji. Učenici ove škole decenijama oplemenjuju događaje u našem gradu nastupima svojih mladih muzičara, te se tako rado odazivaju i aktivnostima i proslavama Pomorskog fakulteta Kotor.

Kao rezultat toga, danas su rukovodioci ove dvije institucije, dekanica Fakulteta, prof. dr Tatijana Dlabač i gospodin Mihajlo Lazarević, direktor ŠOSMO „Vida Matjan“, potpisali ugovor kojim se definišu okviri buduće saradnje između ove dvije institucije.

Tokom sastanka koji se održao na Pomorskom fakultetu Kotor, razmijenjene su ideje o mogućim oblicima buduće saradnje, u smislu zajedničkih aktivnosti i međusobne podrške. Učenici i profesori Muzičke škole podržaće svojim numerama i otvaranje predstojeće Konferencije pomorskih nauka Kotor International Maritime Conference – KIMC, a bilo je riječi i o planovima za naredne godine. Zauzvrat, svi raspoloživi resursi Fakuleta biće na usluzi školi „Vida Matjan“ za potreba održavanja koncerata, sastanka i sjednica. Takođe, za učenike ove škole, organizovaće se posebne posjete Laboratoriji za arheologiju pomorstva Fakulteta, a imaće priliku da učestvuju i na narednim Danima nauke i inovacije u organizaciji Pomorskog fakulteta Kotor.

Obje strane otvorene su i za druge oblike saradnje od koristi i na zadovoljstvo ove dvije institucije, a i samog Grada Kotora.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.