Humanitarna akcija Studentske i Sindikalne organizacije Pomorskog fakulteta Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U duhu solidarnosti i novogodišnjih praznika, Studentska i Sindikalna organizacija Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore organizovale su humanitarnu akciju prikupljanja novogodišnjih paketića i novčanih sredstava za štićenike Dječijeg doma „Mladost Bijela. Ovom zajedničkom inicijativom i akcijom, studenti i zaposleni Pomorskog fakulteta željeli su da mališanima uljepšaju praznike i da istaknu važnost solidarnosti, zajedništva i podrške.

U okviru ove humanitarne akcije, dječiji dom „Mladost“ posjetili su prodekan za nastavu doc. dr Stevan Kordić, predsjednik Sindikalne organizacije Pomorskog fakulteta Kotor Saša Kuč, student povjerenik Andrija Ćalasan, saradnik u nastavi mr Ilija Knežević, student doktorskih studija mr Nemanja Pudar, te studentkinje prve godine master studija Dijana Radović i Tilia Lazarević. Predstavnike Fakulteta, srdačno je dočekala direktorica Dječijeg doma „Mladost", gospođa Marela Savić.

Direktorica Savić je predstavnike Fakulteta upoznala s aktivnostima i izazovima sa kojima se suočavaju u Dječijem domu. Predstavnici Fakulteta su zauzvrat izrazili svoju želju i namjeru da štićenika i vaspitače Doma ugoste na Fakultetu, prilikom čega bi mogli da se upoznaju sa resursima i zanimljivosti koje ova visokobrazovna institucija nudi.

Nakon srdačnog razgovora, predstavnici Fakulteta su obradovali djecu novogodišnjim paketićima i proveli ugodno vrijeme s njima u prostorijama za zabavu Dječijeg doma „Mladost" Bijela.

Ova divna inicijativa odražava duh zajedništva i brige za druge, ističući važnost povezivanja akademske zajednice sa lokalnom zajednicom.

Hvala svima koji su podržali ovu akciju i omogućili da mališani osjete radost praznika, solidarnosti i zajedništva!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.