Promocija fakulteta održana u Gimnaziji “Niko Rolović” i JU Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi u Baru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Juče je promocija Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore održana za maturante Gimnazije „Niko Rolović” i JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru. Ovu aktivnost su pripremili i realizovali dr Sead Cvrk, rukovodilac studijskog programa Brodomašinstvo i saradnik u nastavi dr Maja Škurić.  

Maturantima obje škole predstavljeni su studijski programi našeg fakulteta, uslovi upisa, način studiranja i prednosti koje pruža studiranje na Univerzitetu Crne Gore. Učenicima je podijeljen QR kod za upis u studijsku 2024/25. godinu, a bilo je riječi i o mogućnostima za dodatnim usavršavanjem i učestvovanjem u raznim programima mobilnosti, praktičnoj nastavi i obavljanju radne prakse u inostranstvu. Isto tako, učenici su se upoznali o povoljnostima koje studenti mogu ostvariti tokom studiranja, kao i o izazovima na tržištu rada koji ih očekuju nakon sticanja diplome visokoškolskog obrazovanja. Takođe, naglašeno je da sticanje diplome na tri tehnička studijska programa našeg fakulteta prepoznato na međunarodnom nivou, jer su studijski programi usklađeni sa odredbama i preporukama STCW konvencije, između ostalog.

Dr Maja Škurić je pozvala maturante obje škole da posjete Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore, koji će ove godine biti održan 06. marta 2024. godine u Sportsko-kulturnom centru Univerziteta Crne Gore. Zahvaljujemo predstavnicima obje škole na gostoprimstvu i uspješnoj višegodišnjoj saradnji.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.