Proslavljen Dan studenata, 4.4.2018.




Pomorski fakultet Kotor i Fakultet za turizam i hotelijerstvo su organizovali zajedničku svečanost povodom Dana studenata – 4. april u amfiteatru Pomorskog fakulteta Kotor.

 

Ova proslava je održana u znak sjećanja na Žarka Marinovića sa Cetinja, studenta Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji je ubijen 1936. godine u aprilskom štrajku. Današnji dan podsjeća na činjenicu da su se studenti izborili za svoja prava, kao i na to koliko važnu istorijsku ulogu oni imaju u progresivnim društvenim promjenama. Na kraju su 4. april proglasili za svoj dan.

Studentima i svim gostima su se obratili: dekan Pomorskog fakulteta Kotor, doc. dr Špiro Ivošević, vršilac funkcije dekana Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, prof. dr Tatjana Stanovčić, predstavnik Studentske organizacije Pomorskog fakulteta Kotor Mirko Vujičić i predstavnik Studentske organizacije Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Amar Rastoder. Zahvaljujući Studentskom parlamentu Univerziteta Crne Gore, gosti su imali priliku da pogledaju video zapis sa čestitkama studenata iz zemalja širom Evrope koji je uredio potpredsjednik Evropske studentske unije, g-din Adam Gajek.

Cestitke, Studentski parlament UCG, 3.4.2018



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.