Održan Prvi sastanak Upravnog odbora PORTS projekta u Kotoru, 09 i 10.10.2018.




Univerzitet Crne Gore, Pomorski fakultet Kotor bio je domaćin Prvog sastanka Upravnog odbora PORTS projekta koji se održao 9. i 10. oktobra 2018. godine. U pitanju je veoma važna aktivnosti u okviru projekta pod nazivom „Partnerstvo u nagledanju i proučavanju novih ruta i transnacionalnih pomorskih koridora”(eng. Partnership for the Observation and study of new Routes and Transnational Sea-highways, akronim: PORTS). Ovo je treći sastanak partnera na projektu koji su se ranije sastali u Tarantu i Draču.

Ovom sastanku su prisustvovali članovi projektog tima sa sljedećih institucija: ITS Logistica Puglia, Programma Sviluppo, Politecnico di Bari i Autorita di Sistema Portuale del Mar Ionio iz Italije, Institutit Transportit iz Albanije i pored Univerziteta Crne Gore, sastanku su prisustvovali i predstavnici Luke Kotor AD iz Crne Gore.

Prvi sastanak Upravnog odbora PORTS projekta je bio odlična prilika da se razmotre tekuće aktivnosti na projektu, projektni menadžment, izmjene u finansijskom planu kao i analiza koja će biti sprovedena u okviru PORTS Sea Lab prekretnice u narednom periodu. Takođe, novosti radnog paketa koji se odnosi na komunikacione aktivnosti na projektu su na kraju sastanka elaborirane.

Gosti su takođe prvog dana sastanka obišli resurse Pomorskog fakulteta Kotor, tačnije učionice nautičkog i brodomašinskog simulatora i time stekli nova saznanja o praktičnim sadržajima nastave koji se realizuju na našem fakultetu. Na kraju ovog sastanka, predložen je termin održavanja okruglog stola u Bariju, Italija, u novembru mjesecu ove godine.

Više informacija o projektu se nalazi na link-u: https://www.projectports.eu/.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.