Urucene nagrade najboljim studentima na Dan fakulteta, 19.11.2018.




Danas je na Pomorskom fakultetu Kotor obilježen 19. novembar, Dan Fakulteta.

Tim povodom, održana je svečana sjednica Vijeća Fakulteta kojoj kao član prisustvovao i rektor Univerziteta prof.dr Danilo Nikolić.

Na svečanoj sjednici prisutne je pozdravio dekan prof. dr Špiro Ivošević koji je ukratko upoznao članove Vijeća sa dostignućima u razvoju Pomorskog fakulteta Kotor, o daljim planovima unaprijeđenja i perspektivi daljeg djelovanja Fakulteta kao uspješne visokoškolske institucije, sa posebnim akcentom na organizovanje Međunarodne naučne konferencije IMSC koja će biti održana u aprilu mjesecu iduće godine, te o već započetim pripremama za proslavu značajnog jubileja Pomorskog fakulteta Kotor, a to je 60 godina od osnivanja Više Pomorske škole, koji će se proslaviti takođe iduće godine.

Na sjednici je donijeta odluka o nagrađivanju i pohvali najboljih studenata.

Nagradu najboljem studentu Đorđu Franoviću, to jest njegovoj majci koja je prisustvovala svečanoj dodjeli, uručio je rektor Univerziteta Crne Gore prof.dr Danilo Nikolić. Majka je primila nagradu umjesto svog sina koji se trenutno nalazi na brodu, a koji je kao bečelor Nautike postigao najbolji uspjeh tokom studiranja.

Studentima: Marku Radonjiću ( to jest majci, jer je i on kao uspješan bečelor Nautike na brodu), Danilu Radovanoviću, Milošu Vučetiću i Anđeli Ćetković, nagrade je uručio dekan Fakulteta prof.dr Špiro Ivošević, uz čestitke i želje za dalji uspjeh u životu, daljem usavršavanju i radu.

Nakon sjednice, u dvorištu ispred zgrade Fakulteta obavljeno je sađenje tri stabla maslina. Masline su posadili: rektor Univerziteta Crne Gore prof.dr Danilo Nikolić, dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof.dr Špiro Ivošević i student povjerenik Jovan Barjamović.

Na kraju, zaposleni, studenti i gosti su se družili uz prigodan koktel.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.