Još jedan uspjeh studenata Pomorskog fakulteta Kotor




Još jedan uspjeh studenata Pomorskog fakulteta Kotor

Dekan Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Špiro Ivošević primio je Ivana Papića, odličnog studenta treće godine studijskog  programa Nautika koji je dobio stipendiju od strane Dobrilović fondacije, u iznosu od 400$.

 

U srdačnom razgovoru, dekan je čestitao studentu Ivanu Papiću na  dobijenoj stipendiji uz iskazane želje za daljim uspjehom i napretkom u procesu studiranja i daljeg napredovanja.

Dekan je izrazio posebno zadovoljstvo što je student Pomorskog fakulteta Kotor dobitnik ove vrijedne i značajne stipendije koja se tradicionalno dodjeljuje najboljim studentima Nautike, naročito onima koji pokazuju izuzetne rezultate u Pomorskoj meteorologiji i ocanografiji i drugim srodnim stručnim  premetima, koji su posebni i specifični na studijskom programu Nautika i Nautika i pomorski saobraćaj. Dobro savlađivanje ovih disciplina najavljuje dobrog i savjesnog pomorca, kakav će Ivan sigurno biti.

Ivanova velika želja je da se što prije okuša u poslu pomorca, to jest da osjeti sve izazove, teškoće i ljepote tog lijepog ali teškog poziva. Zato je spreman da odmah učestvuje u intervjuima sa  predstavnicima stranih kompanija koji ovih dana borave na Fakultetu sa ciljem da obave razgovore sa mladim budućim kadetima radi zaposlenja na brodovima tih kompanija.

Ivan Papić je u razgovoru sa dekanom iskazao svoje zadovoljstvo zbog dobijene stipendije uvjeren da će ista imati pozitivne i inspirativne efekte da u budućnosti bude još bolji student i pomorac takođe.

Prilikom razgovora izražena je posebna zahvalnost Zavodu za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, preko kojeg se odvijala procedura apliciranja i dobijanja stipendije.

Dekan Ivošević je izrazio poseban ponos i zadovoljstvo dobijenom stipendijom, naglasivši da je kao dekan uvijek spreman da podrži dobre studente u njihovim uspjesima, na koji način se vrši i svojevrsna promocija samog Pomorskog fakulteta Kotor kao institucije koja se uspješno sa dugogodišnjom tradicijom bavi edukacijom i obukom studenata i pomoraca koji sa diplomama stečenim na Fakultetu dolaze do posla i  na međunarodnom tržištu rada.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.