Održana prezentacija na temu završnih/specijalističkih radova




Na Pomorskom fakultetu Kotor 26.02.2019. godine održana je prezentacija za studente završnih godina primijenjenih studijskih programa Nautika i Brodomašinstvo, kao i studente akademskih specijalističkih studija Menadžment u pomorstvu i Pomorske nauke.

Prezentaciju na temu završnih i specijalističkih radova održale su prof. dr Milena Dževerdanović-Pejović, prodekan za nastavu i doc. dr Tatijana Dlabač, rukovodilac programa Pomorska elektrotehnika. Izlaganje je obuhvatilo sve korake u vezi završnih radova, od prijave teme rada u studentskoj službi, odobrenja teme, komunikacije sa mentorom, izrade tehničke i vizuelne komponente,i slično. Studentima je predloženo da intezivnije koriste oglasnu tablu fakulteta gdje se stalno postavljaju i ažuriraju teme za završne radove, korisna dokumenta za studente i obrasci, kao i template za pisanje završnih radova.

Ukazano je, dakle, na važnost estetskog učinka rada ali i na kvalitet sadržaja, odnosno autentičnost rada, neophodnost navođenja izvora ili referenci, i ne manje važno - izbjegavanje plagijarizma. Najzad, ukazano je da završni rad predstavlja sinergiju pismenog i usmenog dijela, te studenti treba jednako da obrate pažnju na obje komponente.

Na kraju, zahvaljujemo studentima što su prisustvovali u velikom broju.

Prof. dr Milena Dževerdanović Pejović i doc. dr Tatijana Dlabač



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.