Posjeta predstavnika Pomorskog saobraćaja Herceg Novi (Kamenari)




Posjeta predstavnika Pomorskog saobraćaja Herceg Novi (Kamenari)

U utorak, 5-og marta, 2019.godine, imali smo zadovoljstvo da u našim prostorijama ugostimo predstavnike Pomorskog saobraćaja Herceg Novi (Kamenari), gospodu Đura Kosića i Sava Drakića. Na ovom preliminarnom sastanku, izložene su planirane aktivnosti Fakuleta za ovu godinu, a takođe se razgovaralo i o redovnom obrazovnom procesu.

Dugogodišnji administrator sektora za pomorski saobraćaj i tehničko održavanje, gospodin Kosić, upoznao je predstavnike Fakulteta sa nekim redovnim aktivnostima Pomorskog saobraćaja i sa tehničkom opremljenošću i kapacitetima. Gospodin Drakić, koji kao i gospodin Kosić ima pomorsko zvanje Upravitelja mašine, a koji se sprema da preuzme poziciju Tehničkog direktora, iskazao je spremnost za saradnju svoje firme u smislu konkretne obuke za naše studente sa odsjeka Brodomašinstvo. Okvirno je dogovoreno da manje grupe studenata, zajedno sa nekim od profesora, u određenim intervalima posjećuju radionicu i pogonska postrojenja u vlasništvu Pomorskog saobraćaja, radi konkretnijeg upoznavanja sa trajektnim pogonskim sistemima, pomoćnom opremom, načinom njihovog upravljanja, održavanja i servisiranja.

Sa druge strane, predstavnicima Pomorskog saobraćaja su otvorena vrata Fakulteta za prezentovanje njihove kompanije i aktivnosti, kao i povezivanje u smislu ponude kvalitetnog i zainteresovanog kadra za poslove vezane za trajektni saobraćaj. Takođe, ponuđena je i saradnja u svim aktivnostima i projektima koji uključuju domaće pomorske kompanije i agencije, a čiji je Fakultet inicijator ili organizator. S tim u vezi, dogovoreni su skori kontakti u smislu preciziranja i razvijanja i dogovorenih i daljih oblika saradnje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.