Konferencija MARDS projekta




Konferencija MARDS projekta

U okviru ERASMUS + projekta „Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji, primjer dobre prakse – MARDS“, organizuje se konferencija na Pomorskom fakultetu Kotor, u periodu od 3. do 5. juna 2019. godine.

Osnovni cilj konferencije je analiziranje izvještaja o trenutnom stanju doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji napisanog od strane eksperata, Dr Lucas Zinnera i Prof. dr Melite Kovačević iz EU partnerkih organizacija, kao i upoređivanje sa EU praksama.

Takođe, analiziraće se i izvještaj o finansiranju doktorskih studija u Albaniji i Crnoj Gori, koji su sačinili prof. dr Nataša Kostić i prof. dr Predrag Miranović, ispred Univerziteta Crne Gore. Pored razmatranja izvještaja, biće riječi i o sprovedenim i budućim projektnim aktivnostima.

Konferenciju će otvoriti koordinator projekta prof. dr Radovan Stojanović.

Osnovni cilj projekta je usklađivanje doktorskih studija u skladu sa Salzburškim principima i uspostavljanje održivog i modernog sistema doktorskih škola između dvije susjedne zemlje, koji će koristiti kao primjer „dobre prakse“ u regionu Zapadnog Balkana, odnosno poboljšanje i uspostavljanje održivih kapaciteta na polju doktorskih studija u ove dvije zemlje.

U projektu učestvuju Univerziteti iz Crne Gore, Albanije, Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Austrije, kao i Ministarstva i Privredne komore iz Crne Gore i Albanije.           

Događaj je namijenjen predstavnicima partnerskih organizacija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.