Realizovan program mobilnosti na Donát Bánki fakultetu Óbuda Univerziteta u Budimpešti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U cilju realizacije ERASMUS + programa mobilnosti akademskog osoblja Pomorskog fakulteta Kotor u periodu od 17-21. februara 2020. godine dekan Pomorskog fakulteta Kotor - prof. dr Špiro Ivošević, prodekan za razvoj i inovacije  - doc. dr Tatijana Dlabač i koordinator  za međunarodnu  saradnju - doc. dr Senka Šekularac-Ivošević  boravili su na Donát Bánki fakultetu  Óbuda Univerziteta u Budimpešti.  

Ovom prilikom ostvarili su saradnju sa dekanom partnerske institucije - prof. dr Rajnai Zoltán, kao i koordinatorkama za međunarodnu saradnju  - prof. dr Ágota Drégelyi-Kiss i prof. dr Edit Toth-Laufer koje su tokom 2019. godine posjetile Pomorski fakultet Kotor.

U okviru ove posjete profesori sa Pomorskog fakulteta Kotor upoznali su se sa planom i programom studija na partnerskom Fakultetu, opremom za izvođenje praktične nastave, Sistemom kvaliteta, moodle platformom i modalitetima savremene edukacije u ovom smilsu, te propisima EU vezanim za visoko obrazovanje, projektima, kao i cjelokupnom infrastrukturom Fakulteta.

U skladu sa tipom mobilnosti, profesori su održali  predavanja, gdje su kroz interesantnu prezentaciju predstavili Univerzitet Crne Gore i Pomorski fakultet Kotor, ali i rezultate istraživanja u okvirima svojih naučnih oblasti.

Zaključuje se da su uspostavljeni prioriteti i zajednički interes za buduću saradnju između partnerskih institucija u okviru programa mobilnosti ERASMUS +, ali i drugih projekata.  Takođe, treba istaći da se u narednom periodu očekuje realizacija i preostalih mobilnosti osoblja, a u novim pozivima i realizacija studentske mobilnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.