Nagrađene najbolje arhitektonske ideje studenata za potrebe Medicinskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U prilog obilježavanju jubileja Univerziteta Crne Gore pod sloganom FuturUM, rektor UCG prof. dr Vladimir Božović svečano je otvorio danas izložbu studentskih radova nastalih u okviru praktične nastave na predmetu Arhitektonsko projektovanje 3, koji vodi prof. dr Slavica Stamatović Vučković sa saradnicima na Arhitektonskom fakultetu. Izložba je nastala kao ishod saradnje Arhitektonskog fakulteta i Medicinskog fakulteta UCG. Izložbeni radovi, njih 26, nastali su za potrebe zgrade Anex Medicinskog fakulteta sa amfiteatrom, koja je prevashodno ima administrativno-edukativnu namjenu.

U punoj izložbenoj sali Rektorata UCG, u prisustvu dekana dva fakulteta, arhitekte prof. dr Svetlane Perović i prof. dr Miodraga Radunovića, studenata i profesora, rektor Božović je kazao da jubilej posebno daje priliku da istaknemo dostignuća studenata.

On je udijelio nagrade za tri najuspješnija rada izložbe studenata treće godine Arhitektonskog fakulteta, i to prvu nagradu Aleksandri Pavićević  i Ivi Blagojević, drugu Adnanu Vukiću i Amiru Čikiću, i treću Đuli Šestović.

“Ono što su stvorili, a što možemo opaziti svim čulima, zaslužuje mjesto i na svjetskoj pozornici”, kazao je rektor Božović čestitajući studentima i iskazujući uvjerenje da će moći uskoro da vide i uživo plodove svog rada.  

Dekan Medicinskog fakulteta, prof. dr Miodrag Radunović, se takođe zahvalio studentima.

„Struktura vaših idejnih rješenja ima potencijal da postane mjesto susreta objekta i okoline, ljudi i prostora oko njih, nit komunikacije između Medicinskog fakulteta i Univerziteta Crne Gore, te da podstakne bolju međusobnu povezanost Arhitektonskog i Medicinskog fakulteta u različitim kontekstima“, kazao je dekan Radunović.

On se zahvalio i dekanici Perović, profesorici Slavica Stamatović Vučković i njenim saradnicima, a posebno rektoru Božoviću koji je podrškom i otvaranjem ove izložbe potvrdio privrženost vrijednostima koje baštini akademska zajednica.  

Nagrađeni radovi su najuspješnije odgovorili na zadatu temu. Na izložbi je  iskazano vjerovanje da će stručna i mlada projektantska elita Arhitektonskog fakulteta svojom profesionalnošću i odgovornošću uspjeti da kreira prostor u zalog ljepše budućnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.