Realizovan program mobilnosti na Politehničkom univerzitetu u Temišvaru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sklopu Erasmus+ programa mobilnosti na visokoškolskim ustanovama, prof. dr Tatijana Dlabač sa Pomorskog fakulteta Kotor i Nikolina Radulović iz Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore realizovale su mobilnost na Politehničkom univerzitetu u Temišvaru u priodu od 21-25. februara 2022. godine.  Tokom boravka su predstavile Univerzitet Crne Gore i Pomorski fakultet Kotor.

Sticanje praktične nastave je veoma važan segment u obrazovanju pa je mogućnost koju su studenti dobili kroz Erasmus+ programa saradnje (traineeships) sa Politehničkim univerzitetom u Temišvaru tim veća.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa prof. dr Marianom Grekonićem (Marian GRECONICI) sa Politehničkog univerziteta u Temišvaru koji je bio naš domaćin tokom cijelog boravka, je i inicirana i ostvarena međunarodna kreditna mobilnost između naša dva univerziteta. U okviru ove posjete prof. dr Tatijana Dlabač je razmijenila profesionalna saznanja sa kolegom Grekonićem naročito u dijelu organizacije praktične nastave. Prof. Grekonić je tokom boravka organizovao obilaske laboratorija, biblioteke, studentskog kampusa, Eksperimentarijuma itd. Ovom prilikom mu najsrdačnije zahvaljujemo na gostoprimstvu i vremenu koje nam je posvetio.

Linkovi:

http://www.upt.ro/Universitatea-Politehnica-Timisoara_en.html 

http://www.upt.ro/Informatii_biblioteca-centrala-a-universitatii-politehnica-timisoara_409_ro.html 

http://www.upt.ro/Upt-Timisoara_experimentarium-tm_269_ro.html 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.