Dolazna Erasmus + studentska mobilnost na Pomorskom fakultetu Kotor u zimskom semestru 2022/23. studijske godine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor nastavlja uspješne aktivnosti u okviru Erasmus + studentske mobilnosti. U zimskom semestru 2022/23. studijske godine aktuelne su tri dolazne studentske mobilnosti sa partnerske visokoobrazovne institucije Mircea cel Bătrân Naval Academy (Konstanca, Rumunija). Naime, na Pomorskom fakultetu Kotor borave tri studenta sa osnovnih studija: Raluca-Gina PopaGeorge-Lucian Luncasu i Roberto Manolache.

Shodno potpisanom ugovoru o učenju strani studenti izabrali su da slušaju predmete na Pomorskom fakultetu Kotor kako slijedi: Osnovi brodske elektrotehnike i elektronike I, Konstrukcija i stabilitet broda, Poznavanje broda i plovidbe, Engleski jezik II, Rad na simulatoru i plovidbena praksa i Brodska automatika.

Dolazni studenti dočekani su od strane prodekanice za razvoj i inovacije, prof. dr Tatijane Dlabač, koordinatorke za međunarodnu saradnju doc. dr Senke Šekularac-Ivošević, saradnice u nastavi mr Dragane Milošević i predstavnika strudentske organizacije Ljuba Kankaraša. Upoznati su sa nastavnim procesom, rasporedom časova, kontaktima nastavnika i saradnika u nastavi, mogućnostima koje stranim studentima nudi Univerzitet Crne Gore i drugim korisnim informacijama. Takođe, imali su priliku da uzmu učešće na događaju „Dani nauke i inovacija“ i tako blize upoznaju resurse kojima raspolaže Fakultet. Domaćini su im ovom prilikom bili saradnica u nastavi Ivana Čavor i student master studija Nemanja Pudar.

Ovim putem se zahvaljujemo predmetnim nastavnicima, saradnicima i predstavnicima studentske organizacije koji su uključeni u realizaciju istaknute Erasmus + studentske mobilnosti. Dolaznim studentima želimo uspjeh u studiranju i ugodan boravak u Kotoru i Crnoj Gori.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.