Pomorski fakultet Kotor posjetili predstavnici Univerziteta u Kragujevcu u okviru ERASMUS+ programa mobilnosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U periodu 10.-14.07.2023. godine Pomorski fakultet Kotor posjetili su predstavnici Univerziteta u Kragujevcu:

  • dr Vladimir Petrović – sekretar Fakulteta inženjerskih nauka i
  • Marko Lukić - generalni sekretar Univerziteta.

Kolege sa pomenute institucije dočekao je dekan Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Špiro Ivošević, prodekanica za razvoj i inovacije prof. dr Tatijana Dlabač i koordinatorka za međunarodnu saradnju prof. dr Senka Šekularac – Ivošević.

U periodu boravka kolege su razmijenile znanja i iskustva sa kolegama iz srodnih oblasti, kao i sa kolegama sa Obuda Univerziteta koji su posjetili Pomorski fakultet Kotor u okviru Erasmus + programa

Pored toga, imali su priliku da se upoznaju sa infrastrukturnim kapacitetima Pomorskog fakuleta Kotor. Kroz interakciju sa gostima i simulaciju specifične atmosfere sa broda, kapetan mr Igor Petrović, studenti Balša Drašković i Petar Mustur predstavili su nautički, a dr Miroslav Vukičević brodomašinski simulator. Kapacitete i misiju Centra za istraživanja, inovacije i preduzetništvo predstavile su dr Maja Škurić i mr Radmila Gagić. Darko Kovačević, predstavnik Laboratorije za arheologiju pomorstva putem virtuelne realnosti predstavio je gostima pomorsku i podvodnu kulturnu baštinu Crne Gore.

Zaključeno je da će se saradnja Univerziteta u Kragujevcu i Pomorskog fakuleta Kotor nastaviti u vidu širenja mogućnosti za Erasmus + mobilnosti, projektnih i istraživačkih aktivnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.