Dolazne mobilnosti iz Litvanije i Rumunije na početku studijske 2023/24. godine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor tradicionalno nastavlja uspješne aktivnosti u okviru Erasmus međunarodne mobilnosti i tokom studijske 2023/24. godine.

Naime, na Pomorskom fakultetu Kotor u periodu 15.-21.10.2023. godine boravi  dr Simona Briedienė - vanredni profesor i rukovodilac departmana za međunarodne odnose na Litvanskoj pomorskoj akademiji iz Klaipede u okviru Univerziteta Vilnius TECH (eng. Vilnius TECH, Lithuanian Maritime Academy).

Takođe, u zimskom semestru aktuelne su dvije dolazne studentske mobilnosti sa partnerske visokoobrazovne institucije Mircea cel Bătrân Naval Academy (Konstanca, Rumunija). Shodno potpisanom ugovoru o učenju Erasmus studenti Mihai-Gabriel Timofei i Iuliana- Alexandra Pintilie izabrali su da slušaju predmete na Pomorskom fakultetu Kotor kako slijedi: Menadžment u pomorstvu, Brodska automatika, Engleski jezik, Istraživanje pomorskog tržišta, Tehnike pregleda i nadzora broda, Konstrukcija i stabilitet broda i Poznavanje broda i plovidbe.

Za navedene dolazne studente i osoblje organizovana je prigodna dobrodošlica na Pomorskom fakultetu Kotor. Tom prilikom gosti su uz pratnju saradnice u nastavi mr Dragane Milošević obišli Pomorski fakultet Kotor. Misiju i kapacitete Centra za istraživanje, inovacije i preduzetništvo predstavila je dr Maja Škurić. Darko Kovačević predstavnik Laboratorije za arheologiju pomorstva putem virtuelne realnosti predstavio je gostima pomorsku i podvodnu kulturnu baštinu Crne Gore. Brodomašinski i nautički simulator predstavili su rukovodilac Centra za obuku pomoraca dr Miroslav Vukičević i saradnik u nastavi mr Igor Petrović.

Razmijenjena su iskustva i prakse obrazovnih sistema pomenutih institucija.  Zaključeno je da će se međuinstitucionalna saradnja nastaviti u vidu širenja mogućnosti za Erasmus + mobilnosti, projektne i istraživačke aktivnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.