Iskustva Erasmus + studenta sa Pomorske akademije “Mircea cel Bătrân” na Pomorskom fakultetu Kotor UCG u zimskom semestru 2023/2024.




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U toku zimskog semestra studijske 2023/2024. godine na Pomorskom fakultetu Kotor aktuelne su dvije dolazne studentske mobilnosti sa Pomorske akademije “Mircea cel Bătrân” iz Rumunije. Shodno potpisanom ugovoru o učenju Erasmus studenti Mihai-Gabriel Timofei i Iuliana- Alexandra Pintilie izabrali su da slušaju sljedeće predmete: Menadžment u pomorstvu, Brodska automatika, Engleski jezik, Istraživanje pomorskog tržišta, Tehnike pregleda i nadzora broda, Konstrukcija i stabilitet broda i Poznavanje broda i plovidbe.

Podršku cjelokupnoj mobilnosti pružile su dekanica Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Tatijana Dlabač i prodekanica za međunarodnu saradnju, prof. dr Senka Šekularac-Ivošević. Studenti su ostvarili dobru saradnju sa predmetnim profesorima, saradnicima i našim studentima koji su omogućilu akademsku i socijalnu integraciju dolaznih kolega. Kolege iz Rumunije su takođe imali priliku da prisustvuju otvaranju treće po redu Međunarodne konferencije iz oblasti pomorstva – KIMC 2023 i studentskim sesijama.

Pomorski fakultet Kotor nastavlja dobru praksu pouzdane i održive Erasmus + destinacije, a kolegama studentima i osoblju međunarodne saradnje Pomorske akademije “Mircea cel Bătrân” izražavamo zahvalnost na izrazito kvalitetnoj komunikaciji i saradnji.

Impresije naših dolaznih studenata Mihai-Gabriela i Iuliana- Alexandre iz Rumunije možete pročitati u priloženom dokumentu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.