Realizacija prvih ERASMUS mobilnosti sa Univerziteta u Rijeci




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor kontinuirano širi mrežu Erasmus partnera. Inter-institucionalni Erasmus ugovor sa Univerzitetom u Rijeci potpisan je septembra 2023. godine. U skladu sa tim, u periodu od 29.03.2024. do 05.04.2024. godine realizovana je prva dolazna mobilnost sa partnerskog Univerziteta.

Na Pomorskom fakultetu Kotor boravili su predstavnici administrativnog osoblja iz Rektorata Univerziteta u Rijeci: Marijana Tomić Marinović - Erasmus koordinatorka i Ivan Marinović - IT administrator u svrhu stručnog usavršavanja.

Kolege su ugostili predstavnici menadžmenta, nastavnog i administrativnog osoblja Pomorskog fakulteta Kotor. Razmjenjena su iskustva institucija vezana za Erasmus procedure, digitalizaciju administrativnih i nastavnih procesa, a diskutovano je i na temu statusa administrativnog osoblja na univerzitetima.

U toku boravka, kolege su imale priliku da obiđu infrastrukturne kapacitete Pomorskog fakulteta Kotor i da se upoznaju s predstavnicima akademskog i administrativnog osoblja iz Centra za istraživanja, preduzetništvo i inovacije, studentske službe i računarskog centra.

Zaključeno je da su Erasmus mobilnosti izuzetna prilika za unaprijeđenje obrazovnih i administrativnih sistema. Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore i Univerzitet u Rijeci dijele zajedničke interese i ciljeve, te imaju veliki potencijal za buduću saradnju što potvrđuju i najavljene tri odlazne mobilnosti osoblja, jedna studentska mobilnost i jedna dolazna mobilnost akademskog osoblja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.