Studenti Pomorskog fakulteta Kotor na Konferenciji o ekonomiji Montenegro 2022




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tradicionalna godišnja Konferencija o ekonomiji Montenegro 2022 koja je upriličena od 26. do 28. oktobra 2022. godine u hotelu Splendid Budva od strane Privredne komore Crne Gore, otvorila je prvog dana vrata za mlade kroz održavanje panela posvećenog njima, pod nazivom: “Razgovori  o budućnosti”. Na panelu bilo riječi o migracijama, (ne)zapošljavanju mladih i Zapadnom Balkanu, kao i preporukama za donosioce odluka da se u narednom periodu radi na smanjenju ovih oblika krize društva iz regiona.

Učesnici događaja su bili predstavnici Instituta za preduzetništvo i strteški razvoj Crne Gore, Unije mladih preduzetnika Crne Gore, UO Udruženja mladih privrednika Srbije, predstavnik Startap iz Sjeverne Makedonije, osnivačica Bizbook.ba, analitičar OECD Martin Kohtze, dok je sekcija “Razgovori sa povodom” obuhvatila korisna saznanja koje je sa prisutnima podijelio Kerim Hadžic, direktor Melius Cras, Bosna i Hercegovina.

Na poziv radnog tima iz Privredne komore Crne Gore koja je partnerska organizacija na BLUEWBC projektu i kojima se srdačno zahvaljujemo na ukazanoj prilici da studenti budu dio panela, ovom veoma važnom događaju su prisustvovale kolege osnovnih i master studija studijskog programa Pomorske nauke koji su razmijenili dosadašnja iskustva i upoznali se sa trendovima preduzetništva i konstantne težnje mladih za napredovanjem u budućim poslovnih poduhvatima.

BLUEWBC projekat ulazi u samu završnicu svoje realizacije, mada vjerujemo da će njegova održivost u narednom periodu dostići punu afirmaciju rada naših studenata u oblastima inovacija i preduzetništva u plavoj ekonomiji.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.