Održana obuka na BLUEWBC projektu za studente i relevantne aktere u lancu plave ekonomije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Još jedna uspješna obuka na engleskom jeziku na kojoj je prisustvovalo preko 60 studenata i relevantnih insteresnih grupa u lancu plave ekonomije, inovacija i preduzetništva, održana je na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore od 26. do 27. oktobra 2022. godine.

Ovom prilikom su, pored profesora Ivoševića i Nikolića, predavanja održali i gostujući predavači sa Norveškog Univerziteta nauke i tehnologije (NTNU), Pomorskog fakulteta Univerziteta u Splitu i Vilnius Gediminas Tehničkog Univerziteta iz Litvanije. Učesnicima događaja su prikazani savremeni trendovi offshore tehnologija, preduzetništva u pomorstvu, 3D modeliranja, plavog turizma i aktuelnosti u oblasti pomorskog saobraćaja. Na kraju su posjetioci dobili sertifikate sa održane obuke koja je implementirana u sklopu WP5.

Ovaj događaj je realizovan kroz Erasmus+ projekat pod nazivom „Održivi razvoj Plavih ekonomija kroz visoko obrazovanje i inovacije u zemljama Zapadnog Balkana – BLUEWBC“ i podrazumijevao je obuku za studente našeg fakulteta i profesionalce koji se svakodnevno susreću sa određenim izazovima u poslovanju institucija i organizacija iz sektora plave ekonomije.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.