Sastanak partnera i studenata na BLUEWBC projektu u okviru drugog radnog paketa




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru drugog radnog paketa i izlaznog rezultata DEV 2.1 Erasmus + projekta „Održivi razvoj Plavih ekonomija kroz visoko obrazovanje i inovacije u zemljama Zapadnog Balkana – BLUEWBC“, u petak, 23. oktobra 2020. godine je održan Zoom sastanak koji je organizovala partnerska institucija Vilnius Gediminas Tehnički Univerzitet (VGTU) iz Litvanije.

Ovom događaju su, pored članova tima Univerziteta Crne Gore, koordinatorske institucije Norveškog univerziteta nauke i tehnologije, Pomorskog fakulteta Svaučilišta u Splitu, Privredne komore Crne Gore i Inovaciono preduzetničkog centra „Tehnopolis“, prisustvovali i studenti Pomorskog fakulteta Kotor i Fakulteta za turizam i hotelijerstvo. 

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjem iskustvu VGTU, njihovim centrima za inovacije i preduzetništvo koji su osnovani na univerzitetskim jedinicama, kao i o dobroj praksi u povezivanju studenata sa privrednim sektorom.

Drugi dio sastanka je protekao u znaku intervjua na temu razvoja kurikuluma, alumni asocijacija, marketinškim aktivnostima, nastavnim bazama, uvođenju kurseva orijentisanih ka inovacijama i preduzetništvu, itd.  

Dogovoreno je da se sljedeći tehnički sastanak održi u narednom mjesecu kada će biti predstavljene preporuke EU partnerskih institucija u konkretizaciji pripreme i adaptacije savremenih formi kurikuluma na našim fakultetima.   



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.