WRECKS4ALL projekat: Izložba 3D podvodne kulturne baštine na Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore, kroz realizaciju WRECKS4ALL projekta biće otvoren izložbeni prostor sa virtuelnom/proširenom realnošću, gdje će biti prikazane olupine brodova i ostali modeli podvodne kulturne baštine u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u 3D formi.

O tome, ali i o Laboratoriji za arheologiju pomorstva Centra za istraživanja, inovacije i preduzetništvo fakulteta, više je govorio tehnički saradnik Darko Kovačević u gotovanju na RTCG, u emisji Dobro jutro Crna Goro.

Projekat pod nazivom: “Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude” - WRECKS4ALL (eng. Protecting underwater heritage through its digitalization and valorisation as a novel touristic offer) se finansira u okviru drugog poziva Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020 i završiće se u decembru tekuće godine.

 

Cijelo gostovanje možete pogledati na:

https://www.facebook.com/Jutarnji-program-Dobro-Jutro-Crna-Goro-191683917550186/videos/darko-kova%C4%8Devi%C4%87/414495690784243/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.