WRECKS4ALL: Održane radionice sa temom "Crna Gora nova evropska ronilačka destinacija-Modeli upravljanja destinacijom"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru projekta WRECKS4ALL, odnosno projektne aktivnosti A.T1.3 Unapređenje upravljanja destinacijom i promocija podvodnog kulturnog nasljeđa, Pomorski fakultet Kotor i Turistička organizacija Bar organizovali su radionice "Crna Gora nova evropska ronilačka destinacija-Modeli upravljanja destinacijom" 28.10. na Pomorskom fakultetu u Kotoru i 31.10. u Opstini Bar.

Predstavnici turističkog sektora, turističkih organizacija, agencija, operatora, Udruženja Hotela Crne Gore i predstavnici medija su upoznati sa principima i standardima ronilačke turističke usluge, zatim sa ekonomskim doprinosom koji ronilački turizam ima na primorske regije i cjelokupnu turističku privredu. Predstavljen je akcioni plan izrađen u okviru projekta za uređenje i uspostavljanje destinacije. Zatim su predstavljeni optimalni modeli destinacijskoj menadžmenta dizajnirani za upravljanje destinacijom.

Diskutovano je o metodologiji uspostavljanje destinacije, ocijeni modela i izboru optimalnog modela upravljanja destinacijom, implementaciji modela, umrežavanju turističke ponude, komunikaciji između aktera u lancu ronilačkog turizma i generalne turističke ponude kao i promociji destinacije.

Radionice su završene konferencijom za medije i novinare na kojoj su predstavljeni akcioni plan za uređenje i uspostavljanje destinacije kao i modeli destinacijskog menadžmenta.

 

Press clipping:

https://feral.bar/post/17291

https://feral.bar/post/17385

https://feral.bar/post/17375

https://jadrannovi.me/vijesti/drustvo/crna-gora-kao-nova-evropska-ronilacka-destinacija/

https://bokanews.me/crna-gora-kao-nova-evropska-ronilacka-destinacija/

https://radiokotor.info/clanak/drustvo/kovaČeviĆ:-organizovano-upravljanje-destinacijom-ronilaČkog-turizma-vaŽno-za-sve-ostale-turistiČke-sektore/2



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.