Seminar u vezi sa implementacijom projekata u okviru programa ADRION




Seminar u vezi sa implementacijom projekata u okviru programa ADRION

Predstavnici projektnog tima Adrion EUREKA sa Pomorskog fakulteta Kotor (UCG) imali su priliku da budu među 90-ak polaznika onlajn seminara u organizaciji Zajedničkog sekretarijata (eng. Joint Secretariat, skr. JS) održanog 18. Maja 2021. godine putem aplikacije GoToMeeting. Seminar je organizovan za sve učesnike u projektima trećeg poziva programa ADRION. 

Nakon riječi dobrodošlice i uvoda u seminar koji je dala šefica Zajedničkog sekretarijata, g-đa Di Piazza, predstavnici JS-a su prisutnima prezentovali korisne informacije i uputstva u vezi sa procedurama podnošenja izvještaja, modifikacija na projektu, budžetskih linija i provjera, javnih nabavki, korišćenja sistema za elektronsko praćenje podataka i aktivnosti vezanih za promociju I vidljivost projektnih aktivnosti. Takođe su odgovarali na pitanja prisutnih, ali i uputili na dalju komunikaciju sa nacionalnim predstavnicima programa (eng. National Contact Points), naročito u vezi sa daljim procedurama i zahtjevima. U skladu sa tim, projektni tim Pomorskog fakulteta je u stalnom kontaktu sa nadležnim predstavnicima Kancelarije za evropske integracije, sa kojima je dogovoren i zajednički sastanak/seminar sa naglaskom na proces podnošenja izvještaja i pitanja u vezi sa budžetskim troškovima i procedurama javnih nabavki.

Polaznici onlajn seminara su izrazili zahvalnost za priliku, naročito s obzirom na naknadno dostavljene PP prezentacije sa seminara za dalju pomoć i podsjećanje u implementaciji projekata programa ADRION.

Related links: https://www.adrioninterreg.eu/index.php/2021/05/17/adrion-implementation-seminar-for-3rd-calls-projects-18-may-2021-online-meeting/ 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.