Održan prvi koordinacioni sastanak za projekat ADRION1212 - EUREKA




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Prvi koordinacioni sastanak za projekat ADRION1212 - EUREKA održan je sredinom juna 2021. godine. Usled ograničenja nametnutih pandemijom KOVID-19, sastanak je održan putem onlajn aplikacije, a u organizaciji hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kao vodećeg partnera na projektu. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera.   

Na samom početku sastanka, vodeći partner je ostalim partnerima predstavio trenutan status projekta i naglasio važnost fokusiranja na implementaciju projektnih aktivnosti, kao i na uspostavljanje snažnog i kompetentnog tima za upravljanje projektom.

Jedan dio sastanka bio je posvećen radnom paketu Komunikacija. Predstavnici Pomorskog fakulteta Kotor, partnera na projektu zaduženog za radni paket Komunikacija, održali su prezentaciju u vezi sa statusom komunikacionih aktivnosti i izvijestili da su sve početne aktivnosti u vezi sa ovim radnim paketom uspješno i blagovremeno realizovane. 

U završnom dijelu sastanku, predstavnici vodećeg partnera predstavili su proceduru za podnošenje izvještaja i podsjetili na neke osnovne i aktuelne zahtjeve sistema za izvještavanje, s obzirom na to da se prvi projektni period završava za tekućim mjesecom.

Imajući u vidu strateški značaj projekta, predstavnici vodećeg partnera naglasili su da očekuju uspješnu saradnju u pogledu unapređenja ukupne pomorske sigurnosti u Jadransko-jonskom regionu u okviru ovog projekta.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.