Radionica u vezi softverskih alata za citiranje na Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U nastavku obilježavanja Dana knjige i autorkih prava na Pomorskom fakultetu Kotor, u petak, 28.04.2023. godine je održana radionica u vezi upotrebe savremenih softverskih alata u izradi naučno istraživačkih radova. Na radionici je uzelo učešće 26 učesnika, od čega je šestoro pratilo radionicu putem ZOOM aplikacije.

Prisutne je pozdravila i istakla važnost citiranja u akademskom radu  prodekan za razvoj i inovacije Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Tatijana Dlabač. Potom su predstavljene prezentacije koje studenti i nastavnici mogu koristiti u cilju korišćenja softverskih alata u naučnom radu.

Mr Ivana Čavor, saradnik u nastavi na Pomorskom fakuletu Kotor govorila je o mogućnostima citiranja koje nudi Microsoft Word u procesu pisanja rada, te dostupnim stilovima referenciranja i posebno mogućnosti izrade formula u radovima tehničke profilacije primjenom Latex aplikacije.

Mr Ivan Mraković, student doktorskih studija predstavio je prednosti Mendeley softvera u procesu sakupljanja i klasifikacije referenci.

Student doktorskih studija mr Ilija Knežević upoznao je prisutne sa praktičnom primjenom softvera Zotero u naučno-istraživačkom radu.

Radionica je izazvala veliko interesovanje prisutnih te su se na istoj izrodile ideje za nove tematske obuke iz oblasti akademskog pisanja, kao i upotrebe dostupnih softverskih alata u istraživačkom procesu iz oblasti tehničkih i društvenih nauka.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.