Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama – okrugli sto „Biblioteke Boke – nekad i sad“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama koji se obilježava 5. oktobra,  Pomorska biblioteka Pomorskog fakulteta Kotor (Univerzitet Crne Gore) i Gradska biblioteka i čitaonica Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor, organizovali su  okrugli sto na temu „Biblioteke Boke - nekad i sad“ u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u petak, 6. oktobra.

Na ovom skupu predstavili su svoje biblioteke: don Robert Tonsati, Jasmina Bajo, Tina Ugrinić, Marija Starčević, Danijela Nikčević, Nataša Gobović, Snežana Vojvoda i Vesna Barbić.

Ovom  prilikom  čula su se veoma interesantna predavanja o počecima bibliotekarstva na području Boke od osnivanja prvih biblioteka koje su pripadale crkvama.  Takođe, predstavljene su čitaonice i društva kao preteče narodnog bibliotekarstva u Boki Kotorskoj, te savremene gradske, visokoškolske i specijalne biblioteke. 

Skup je pozdravila dekanica Pomorskog fakulteta Kotor prof. dr Tatijana Dlabač, direktorica Centralne univerzitetske biblioteke g-đa Bosiljka Cicmil, kao i rukovoditeljka Gradske biblioteke i čitaonice Kotor g-đa Marija Starčević. Moderatorka skupa bila je Ana Kerndl.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.