Pomorski odjel Univerziteta u Dubrovniku u zvaničnoj posjeti Pomorskom fakultetu Kotor




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici Pomorskog odjela Univerziteta u Dubrovniku dekan, doc.dr.sc. Srđan Vujičić, i prof.dr.sc. Žarko Koboević zvanično su posjetili Pomorski fakultet Kotor 06.04.2022. godine, gdje su ih dočekali dekan, prof. dr Špiro Ivošević i koordinatorka sa međunarodnu saradnju, doc. dr Senka Šekularac Ivošević.

Jedan od ciljeva ove posjete je bio unaprijeđenje i nastavak višegodišnje saradnje ove dvije obrazovne institucije u okviru programa Erasmus + mobilnosti. U toku ljetnjeg semestra 2021/22. studijske godine, po prvi put će se realizovati dolazna studentska mobilnost sa pomenute institucije u okviru master studija na Pomorskom fakultetu Kotor. Vrijedno je napomenuti da su od strane Pomorskog fakulteta Kotor do sada uspješno realizovane dvije odlazne studentske mobilnosti na partnerskoj instituciji u Dubrovniku, a takođe na nivou master studija.

Radni tim u okviru NAUTICA CBC projekta  ”Jačanje, inovacije i promocija ponude nautičkog turizma i kulturnog nasljeđa kroz prekograničnu saradnju“ prepoznao je posjetu Pomorskog odjela Univeziteta u Dubrovniku kao priliku za najavu promocije projektnih aktivnosti na toj instituciji. Pomorski odjel Univeziteta u Dubrovniku prepoznat je kao važna ciljna grupa u pogledu visokoobrazovnih institucija srodnih NAUTICA CBC projektnim ciljevima, koji su usmjereni na unaprijeđenje ponude nautičkog turizma kroz prekograničnu saradnju Hrvatske i Crne Gore.

Pored toga, ova posjeta rezultirala je pokretanjem incijative o razvoju drugih potencijalnih projektnih aktivnosti vezanih za naučno-istraživački rad, teorijski ali i praktični dio nastavnog procesa, te obuku pomorskog kadra.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.