Nautica CBC projekat: Održani bilateralni sastanci sa predstavnicima Barske plovidbe, Jadroagenta Bar i Sindikata pomoraca i dokera Crne Gore




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Predstavnici radnog tima Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore u okviru projekta NAUTICA CBC ”Jačanje, inovacije i promocija ponude nautičkog turizma i kulturnog nasljeđa kroz prekograničnu saradnju“ posjetili su dvije kompanije u Baru: Barska plovidba AD Bar i Jagroagent Bar, kao i nevladinu organizaciju Sindikat pomoraca i dokera Crne Gore.

Svrha ovih bilateralnih sastanaka je bila promovisanje NAUTICA CBC projektnih aktivnosti ciljnoj grupi – mala i srednja preduzeća i nevladine organizacije. Poseban akcenat je stavljen na edukacije iz područja upravljanja kvalitetom u nautičkom turizmu. Naime, Pomorski fakultet Kotor, kao jedan od partnera na projektu– NAUTICA CBC, organizovaće u novembru 2022. godine drugi ciklus edukacija za 30 učesnika iz Crne Gore i Hrvatske iz domena upravljanja kvalitetom u nautičkom turizmu, a u okviru dva modula: Modul I - Sigurnost i bezbjednost luka i marina i Modul II -Marketing menadžment destinacije. Ovaj ciklus edukacija biće namijenjen predstavnicima malih i srednjih preduzeća i nevladinih organizacija iz programskog područja.

Ovom prilikom radni tim Pomorskog fakulteta Kotor pozvao je predstavnike pomenutim kompanija i nevladine organizacije da budu dio ove projektne aktivnosti. Predstavnici Barske plovidbe AD Bar, Jadroagent-a Bar i Sindikata pomoraca i dokera Crne Gore podržali su ciljeve projekta Nautica CBC i izrazili zainteresovanost za učešće na planiranim edukacijama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.