BLUEWBC projekat: Nedjelja Plavog izazova zakazana za novembar mjesec




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Nedjelja “Plavog izazova” (Blue Challenge) koja će biti organizovana od 23. do 29. novembra tekuće godine, u okviru projekta pod nazivom „Održivi razvoj plavih ekonomija kroz visoko obrazovanje i inovacije u zemljama Zapadnog Balkana - BLUEWBC“ Erasmus+ programa, predstavljaće još jedan iskorak u vidu povezivanja akademskog osoblja, studenata, javnih institucija i predstavnika relevatnih privrednih subjekata u plavoj ekonomiji u našoj zemlji.

Događaj će, pored planiranih obuka iz inovacija i preduzetništva, obuhvatiti i takmičarski dio i rad studenata sa mentorima. Detaljan program nedjelje će biti uskoro predstavljen u Centru za istraživanja, inovacije i preduzetništvo Pomorskog fakulteta Kotor. Takođe, od strane projektnih partnera iz EU, biće održana predavanja iz različitih oblasti održive plave ekonomije i preduzetništva.

Očekujemo da će Nedjelja “Plavog izazova” doprinijeti valorizaciji postignutih ciljeva na BLUEWBC projektu, od kojih je i upotreba tehničkih resursa (opreme). U međuvremenu je otvoren i hub portal čiji je cilj povezivanje akademske zajednice sa privredom u Crnoj Gori i Albaniji. Više o tome pogledajte na: https://www.bluehub.ucg.ac.me/.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.