Promocija Pomorskog fakulteta Kotor za maturante gimnazije Niko Rolović u Baru




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U ponedeljak, 20. februara 2023. godine, promocija Pomorskog fakulteta Kotor Univerziteta Crne Gore održana je za maturante gimnazije „Niko Rolović” u Baru. Promociju su pripremili i realizovali dr Sead Cvrk, rukovodilac studijskog programa Brodomašinstvo, i alumnisti Fakulteta: Isidora Jovanović, koja je zvanje treće oficira palube stekla na kompaniji Thome Ship Management, i Miloš Živković, sa zvanjem četvrtog oficira mašine na istoj kompaniji.  

Isidora i Miloš su nakon završetka gimnazije Niko Rolović u Baru upisali Pomorski fakultet Kotor. Isidora je završila osnovne i specijalističke akademske studije na studijskom progamu Pomorske nauke, a stekla je i nagradu za najbolju studentkinju studijskog programa Pomorske nauke za studijsku 2016/2017 godinu. Trenutno je studentkinja master studija studijskog programa Pomorske nauke.

Miloš je završio osnovne primijenjene studije Brodomašinstvo i aktivan je pomorac. I Isidora i Miloš, kao i veliki broj drugih alumista Pomorskog fakulteta Kotor, uvijek se rado odazivaju i učestvuju u aktivnostima vezanim za promociju Fakulteta i druge fakultetske i studentske aktivnosti.

Maturantima gimnazije „Niko Rolović predstavljeni su studijski programi Pomorskog fakulteta Kotor, uslovi upisa, način studiranja i pogodnosti koje pruža studiranje na Univerzitetu Crne Gore. Učenicima završnih razreda koji su prirustvovali promociji informisani su i o upisnim rokovima, načinu podnošenja potrebne dokumentacije za upis, različitim nivoima školovanja i izvođenju i mogućnostima praktične nastave.

Tim Pomorskog fakulteta Kotor maturantima je predstavio i mogućnost zapošljavanja nakon sticanja diplome ovog Fakulteta. Isidora Jovanović i Miloš Živković budućim studentima su prenijeli svoja iskustva o studiranju, praktičnoj nastavi, učešćima u programima mobilnosti, kao i ličnim iskustvima sa početkom karijere i radom na kompaniji Thome Ship Management.

Dr Sead Cvrk pozvao je maturante gimnazije Niko Rolović da posjete Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore, koji će ove godine biti održan 15. marta u Sportsko-kulturnom centru UCG. 

Ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Gimnazije “Niko Rolović” u Baru, gospođi Mariji Đonović, na saradnji i gostoprimstvu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.