Posjeta studenata dodiplomskih i postdiplomskih master studija Univerziteta u Groningenu, Fakulteta prostornih nauka iz Groningena, Holandija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti dodiplomskih i postdiplomskih master studija Univerziteta u Groningenu, Fakulteta prostornih nauka iz Groningena, Holandija, u pratnji predstavnika Helmer Hoeninka, potpredsjednika Komiteta za ekskurzije Asocijacije fakulteta “Ibn Battuta” posjetili su Pomorski fakultet u Kotoru u okviru četvorodnevne posjete Crnoj Gori i tom prilikom razgovarali sa predstavnicima fakulteta o procesu edukacije na fakultetu i učešću u međunarodnim projektima.

Dobrodošlicu im je poželjela podekanica za nastavu, prof. dr Milena Dževerdanović-Pejović koja je gostima rekla nešto više o principima studiranja i studijskim programima koji se trenutno realizuju na fakultetu. Ona je takođe istakla da joj je zadovoljstvo kada mladi ljudi odluče da pored nastavnih aktivnosti organizuju interesantne turističke i studijske posjete drugim državama i obrazovnim institucijama, kao što je to slučaj i ovog puta. Pored prodekanice, studentima su se obratili i saradnici u nastavi, mr Miroslav Vukičević i mr Radmila Gagić. Pored pomenutih predstavnika nastavnog osoblja u organizaciji posjete učestvovali su i predstavnici studenata fakulteta i Studentske organizacije.

Nakon prezentacije studenti su imali priliku obići brodske simulatore kojima fakultet raspolaže i na trenutak iskusiti način sprovođenja praktične obuke studenata. Na kraju posjete prodekanica dr Dževerdanović-Pejović poželjela im je srećan nastavak putovanja uz iskrene želje da novoostvarenu saradnju jednako uspješno nastave u budućnosti, pa možda da i studenti Pomorskog fakulteta uzvrate posjetom njihovoj državi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.