Predstavnici kompanije LALIZAS d.o.o posjetili Pomorski fakultet Kotor




Predstavnici kompanije LALIZAS d.o.o posjetili Pomorski fakultet Kotor

Predstavnici kompanije LALIZAS d.o.o iz Tivta u sastavu: Boško Petrović i Dean Peraš. posjetili  su Pomorski fakultet Kotor, 08. oktobra 2020. godine. Ovom prilikom ugostio ih je dekan, prof. dr Špiro Ivošević, pri čemu je izrazio zahvalnost za otvorenost kompanije u pogledu intenziviranja buduće saradnje.

Povod za potpisivanje Ugovora  o poslovno tehničkoj saradnji,  kao prvom formalnom obliku partnerstva je projekat  PROCHA SMA. Nosilac ovog projekta je Pomorski fakultet Kotor u saradnji sa partnerima iz Srbije u okviru projekta EUREKA, a koji je finasiran od strane  Ministarstva nauke Crne Gore. Kompanija LALIZAS  pružiće tehničku podršku  pri realizaciji ovog  projekta u domenu istražavanja mogućnosti primjene materijala sa memorijskim oblikom u širokom dijapazonu različitih nautičkih proizvoda i uređaja kod svojih partnera u inostranstvu, a koji u svom asortimanu imaju preko 10.000 proizvoda.

Takođe, u planu je uključivanje kompanije LALIZAS, kao stučnjaka iz privrede, u pogledu realizacije nastavnih baza za studente Pomorskog fakulteta Kotor u okviru predmeta Sigurnost na moru, traganje i spašavanje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.